Δύο μεγάλες διακρίσεις για την Politech Power στα Circular Economy Awards 2023.

Η οικολογική συνείδηση και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο dna μας. 

Aσημένιο βραβείο στην κατηγορία Waste Prevention και χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Repair & Reuse απέσπασε η Politech Power στα Circular Economy Awards 2023, που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.

Οι διακρίσεις αφορούν στο πρωτοποριακό συμβόλαιο συντήρησης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και κινητήρων βάσει κατάστασης ή αλλιώς Condition Based Maintenance που εδώ και καιρό εφαρμόζει η Politech Power. Το Condition Based Maintenance είναι ο πιο οικολογικός, αποδοτικός & οικονομικός τρόπος συντήρησης εφεδρικών ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και κινητήρων που βασίζεται σε τεχνικές πρόγνωσης βλαβών.

Μέχρι σήμερα, η Politech Power παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη σε περισσότερα από 500 Η/Ζ, στα οποία οι πελάτες άλλαζαν κάθε έτος λιπαντικά και αντιψυκτικά. Με το νέο τρόπο συντήρησης, ο μέσος όρος απόδοσης των λιπαντικών και των αντιψυκτικών κυμαίνεται στα 3-4 έτη, ανάλογα πάντα με τη χρήση του κάθε μηχανήματος, με αποτέλεσμα 50.000 λιγότερα λίτρα αποβλήτων κάθε έτος! 

Στην Ελλάδα είναι εγκατεστημένα περίπου 30.000 εφεδρικά Η/Ζ. Στο 80% γίνεται συντήρηση κάθε έτος, με την ετήσια παραγωγή αποβλήτων να φτάνει κατά προσέγγιση στα 720.000 λίτρα λιπαντικού και στα 1.200.000 λίτρα αντιψυκτικού! Με το Condition Based Maintenance θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ετησίως 1.920.000 λίτρα αποβλήτων. 

Στην Politech Power διαπνεόμαστε από βαθιά οικολογική συνείδηση που θέλουμε να εφαρμόζουμε στην πράξη και έτσι η εξεύρεση λύσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα αποτελεί υποχρέωση και βασική μας προτεραιότητα.  

Το νέο πλάνο Condition Based Maintenance αποτελεί μια απόδειξη αλλά και μια δέσμευση για την Politech Power να συνεχίσουμε πάντα με αυτή τη φιλοσοφία.