Μύθοι και αλήθειες για τις βιομηχανικές γεννήτριες

Η εγκατάσταση νέας ή μεταχειρισμένης γεννήτριας είναι μια σημαντική δουλειά. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε τα πάντα πριν προχωρήσουμε στην εγκατάστασή της.

Εάν δεν έχετε πτυχίο μηχανικού, είναι λογικό να μην μάθατε στο… σχολείο για βιομηχανικές γεννήτριες. Παρόλο που αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την καθημερινότητά σας, το να μην ξέρετε σίγουρα θα κάνει τη διαφορά όταν χρειάζεται να επιλέξετε μια βιομηχανική γεννήτρια υψηλής ποιότητας για την επιχείρησή σας.

ΜΥΘΟΣ 1: Είναι σημαντικό να παραμένουν ΟΛΑ σε λειτουργία κατά τη διάρκεια μιας διακοπής.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ανάλογα σε ποιον τομέα δραστηριοποιείστε, ο αριθμός του εξοπλισμού που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, όταν υπάρχει μια διακοπή, αλλάζει. Τα καταστήματα πρέπει να εξασφαλίσουν φωτισμένους διαδρόμους και ταμεία σε λειτουργία. Τα εστιατόρια εστιάζουν στην αδιάκοπη λειτουργία των ψυγείων τους, ενώ οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας πρέπει να επιβεβαιώσουν πως οι servers τους δε θα κλείσουν ποτέ.

Αυτό σημαίνει πως, ενώ η γεννήτριά σας θα πρέπει να μπορεί να κρατάει πολλά πράγματα σε λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο αυτό να συμβαίνει για τα πάντα.

ΜΥΘΟΣ 2: Το μέγεθος ΔΕΝ μετράει.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αφού έχετε καταγράψει όσα χρειάζεται να παραμένουν σε λειτουργία στην επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια μιας διακοπής, είναι η ώρα να σκεφτείτε και το μέγεθος της γεννήτριας που χρειάζεστε. Η σωστή επιλογή γεννήτριας μπορεί να επηρεάσει τα πάντα: από την απρόσκοπτη λειτουργία της ίδιας της εγκατάστασης, μέχρι την προσωπική σας ασφάλεια και φυσικά του προσωπικού σας. Το μέγεθος της γεννήτριας εξαρτάται από τις ανάγκες ενέργειας, τον διαθέσιμο χώρο και άλλους παράγοντες σχετικά με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας και την τοποθεσία της.

ΜΥΘΟΣ 3: Όλα τα καύσιμα είναι ΙΔΙΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Οι σύγχρονες γεννήτριες τροφοδοτούνται από μεγάλη ποικιλία καυσίμων: από βενζίνη μέχρι diesel, κι από προπάνιο μέχρι βιοκαύσιμο. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε πως δεν έχει σημασία τι είδος τροφοδοτεί τη γεννήτριά σας, ο τύπος του καυσίμου είναι πολύ σημαντικός. Η βενζίνη είναι, για παράδειγμα, η πιο συνηθισμένη αλλά το diesel είναι μακροπρόθεσμα πιο οικονομικό. Το προπάνιο, από την άλλη, έχει μεγάλη διάρκεια “ζωής”. Ανάλογα με τις ανάγκες και τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε τη βιομηχανική σας γεννήτρια, το καύσιμο μπορεί να είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε μία γεννήτρια.

ΜΥΘΟΣ 4: Οι γεννήτριες ΔΕΝ χρειάζονται συντήρηση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Μην παραμελείτε τη γεννήτριά σας αφού την εγκαταστήσετε. Η αναβολή ή η αποφυγή συντήρησης, είναι ένα σίγουρος τρόπος για να αποτύχει η λειτουργία της όταν θα τη χρειάζεστε περισσότερο. Ευτυχώς, μπορείτε να βασιστείτε στους καλά καταρτισμένους επαγγελματίες της Politech Power που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της εγκατάστασής σας.

ΜΥΘΟΣ 5: Μπορείτε να συνδέσετε μια γεννήτρια ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Για να εξασφαλίσετε πως η γεννήτριά σας θα έχει την καλύτερη και πιο παραγωγική λειτουργία, καλό θα ήταν να σκεφτείτε ορισμένους παράγοντες πριν την εγκαταστήσετε:

  • Ασφαλή τοποθεσία εγκατάστασης, μακριά από υγρά στοιχεία
  • Αδιάβροχη προστασία της εγκατάστασης
  • Τοποθεσία σε επαρκή απόσταση για να μην ενοχλείται η ροή της επιχείρησής σας από το θόρυβο της γεννήτριας
  • Σωστές μετρήσεις της τάσης
  • Σωστή τοποθέτηση καλωδίων
  • Επιλογή αυτόματου ή χειροκίνητου διακόπτη λειτουργίας

ΜΥΘΟΣ 6: Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη γεννήτριά σας ΜΟΝΟΙ σας.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αν είστε αδειοδοτημένος ηλεκτρολόγος τότε, τεχνικά ναι, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση της γεννήτριάς σας. Ωστόσο, η σωστή τοποθέτηση και εγκατάσταση της γεννήτριας είναι μια σημαντική εργασία που απαιτεί εξοπλισμό και εξειδικευμένη γνώση. Για την αδιάλειπτη λειτουργία της επιχείρησής σας, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε κατάλληλους και έμπειρους επαγγελματίες να αναλάβουν την εγκατάσταση της γεννήτριάς σας και να εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία της.

Στην Politech Power είμαστε εδώ, για οτιδήποτε χρειαστείτε. Επικοινωνήστε μας για να μάθετε #PoliPerissotera για όλα όσα χρειάζεστε σχετικά με τις βιομηχανικές γεννήτριες, την επιλογή, την εγκατάσταση και τη συντήρησή τους.